De ce Coffee Dive

Cafeaua este cea mai faimoasa bautura in intreaga lume…

… si este consumata in moduri diferite de oameni de toate varstele, statut si rasa. Puteti gasi cafea in cel mai indepartat colt al pamantului. Pentru majoritatea dintre noi, cafeaua este primul lucru placut al diminetii, sau o scuza excelenta pentru a ne intalni cu prietenii. Este cafeaua de la serviciu, sau din vacanta, este cafeaua pentru cei care lucreaza tarziu, care studiaza, sau care au petrecut si au nevoie de o cafea pentru a ajunge acasa.

Oare nu cumva cele mai bune momente incep la o ceasca de cafea… ????❤️

Fiecare cafea este unica si are povestea ei…

… cu toate acestea, doar 5% din productia globala indeplineste conditiile pentru a fi clasificata ca ”specialitate”. Cafeaua de Specialitate este rezultatul multor criterii cantitativ-calitative, cum ar fi microclimatul in care a crescut cafeaua, altitudinea, soiul, modul în care a fost recoltata, modul in care a fost prelucrata si nu in ultimul rand profilul de gust. Si nu se termina aici. Pentru a obtine profilul unic de gust al unei anumite cafele si pentru a continua sa fie „de specialitate”, cafeaua trebuie sa fie prajita in mod corect si, de asemenea, ss fie extrasa la perfecțiune. Altfel, nu, nu mai este specialitate.

La Coffee Dive, ne-am asumat responsabilitatea de a oferi europenilor, cea mai bună cafea de specialitate pe care pana acum o puteau obtine doar australienii si japonezii care erau privilegiati sa o  savureze. Australia si Japonia, in afara de faptul ca sunt liderii mondiali in domeniul cafelei, au platit sume semnificativ mari pentru cafea, exclusiv pentru ei, si prin urmare, acea cafea nu ajunge niciodata pe piata europeana

Pentru noi, oamenii din echipa Coffee Dive, fiecare ceasca de cafea are o amprenta unica, specifica preferintelor fiecarui client.

… alocam timp pentru a intelege cat de profunda isi doreste sa fie experienta degustarii unei cafele, pentru fiecare client, in functie de capacitatea sa senzoriala, in functie de momentul zilei si desigur, starea de spirit. La care se adauga cafeaua cu adevarat proaspat prajita, macinata in fata clientului, pentru fiecare cafea pe care o preparam, din toate varietatile pe care le oferim.

Satisfactia obtinuta la fiecare ceasca de cafea servita care a calatorit in jurul lumii si a a fost tratata cu respect de-a lungul drumului pana la ceasca, este pur si simplu nepretuita. La Coffee Dive veti gasi cafea certificata Organic, Fair Trade, Rain Forest Alliance, Bird Friendly UTZ etc, pana si din cele mai indepartate locuri al eplanetei, cum ar fi Papua Noua Guinee, Hawaii si Nepal, preparate cu cele mai deosebite echipamente, cum ar fi sifonul regal belgian din anii 1830.

 

O ceasca ”perfecta” de cafea este angajamentul nostru catre voi. Este cultura noastra. Atenti la micile detalii care fac diferenta. De la fructul de cafea, metodele de procesare, prajirea, extractia, si pana in ceasca. A „perfect” cup of coffee is our commitment to you. It is our culture. With focus on the little things that make the difference. From the coffee cherry, to the bean preparation, the roasting, the brewing, and the cup. Respectam cu rigurozitate acelasi ritual de fiecare data, pentru ca voi sa puteti savura We religiously repeat the same ritual again and again, to indulge you with cele mai seducatoare si unice cafele „Specialty” Single Origin / Single Estate, Microloturi si Nanoloturi din intreaga lume!