Povestea noastră

 

“Este cafea” spuse Tom.

“Este cafea, dar ce ai adaugat in ea?” am intrebat.

“Cafea!” a repetat Tom.

“Da, inteleg, este cafea. Dar este plina de arome! Este dulce, nu acra, nu amara! Este gustoasa!  Ce ai mai adaugat in ea?”

“CAFEA!!!”, a insistat Tom!

Asa a inceput totul. Cu multi ani in urma la Espresso Organica in Concord NSW, Sydney, Australia

Odata cu acea experienta am descoperit cafeaua si, cel mai important, faptul ca o cafea buna are gust. Am mers aproape in fiecare zi in acest espresso bar, petrecand mult timp acolo, acumuland toate informatiile despre cafea, pe care Tom mi le oferea. Am prajit impreuna cu el si am degustat cafea din toata lumea, de la cafeaua modesta a Braziliei, la Jamaica Blue Mountain si evident, Cup of Excellence. Devenisem uncenicul lui Tom, care era dispus sa imi imprataseasca intreaga lui expertiza si experienta, pe care la randul sau o dobandise pe parcursul unei vieti dedicata pasiunii pentru cafeaua de specialitate. Cand Tom vorbea despre cafea, vorbea la fel cum un parinte vorbeste despre copii sai. Si acest lucru se simtea. In scurt timp, cafeaua a devenit si copilul meu…

Cativa ani mai tarziu, odata cu intoarcerea mea pe ”batranul continent”, cu multa determinare am pus in practica tot ce invasem intre timp de la Tom. Cel mai important lucru invatat, a fost sa impart cu ceilalti ceea ce Tom impartise cu mine. Pentru ca oamenii sa aiba stie despre cafea. Caci cafeaua, nu este nici acra, nici amara, ci este dulce. Astfel, primul shop Coffee Dive s-a deshis in Atena, in cartierul Petralona la finalul anului 2014.

 

coffee Dive Petralona

 

“Coffee Dive”. A durat o perioada pana cand am decis numele, pentru ca….

“Termenul dive a fost utilizat prima data in presa din USA in 1880 pentru a descrie “localuri cu reputatie proasta situate in pivnite, in care accesul persoanelor se facea prin scufundare. In prezent, termenul “dive bar” este un ravnit atribut de onoare, acordat de pasionatii care cauta autenticitate in astfel de localuri”

… si exact asta mi-am dorit sa fie. Autentic, un local care ofera cafea unica oamenilor autentici care cunosc sau care vor sa invete si sa o aprecieze.

Ca urmare a sustinerii Coffee Dive de catre comunitatea din Petralona din Atena (carora le multumim din adancul sufletului), reteaua a crescut la 5 shopuri in Atena si doua si jumatate in Bucuresti. Doua si jumatate, pentru ca unul este shop mobil. In tot acest timp, am ramas fideli angajamentului nostru de a oferi cea mai buna cafea pe care o putem obtine, fara a schimba nimic, si a imbunatati permanent experienta papilelor gustative ale clientilor care ne viziteaza. Acum am devenit mai mult decat am fost, grupul coffee ”diverilor” crescand tot mai mult.

… va asteptam sa va alaturati neobositei noastre cautari a cafelei de calitate!

Andreas Stavropoulos, Managing Partner