Prajirea boabelor de cafea

Asadar, am reusit sa gazduim cele mai bune boabe verzi de cafea de specialitate. Ce urmeaza?

Prajirea boabelor, nicidecum arderea lor.

Prajirea este momentul in care avem sansa sa descoperim caracterul individual al fiecarei cafele de specialitate.

Coffee Dive reuseste de fiecare data sa dezvolte caracterul si toate notele exceptionale ale unei cafele pentru ca utilizeaza prajitoare automatizate, cu jet de aer cald – „smart roasters” – care dezvolta in interiorul boabelor aromele si gusturile.

Astfel, reusim sa obtinem gustul perfect de fiecare data cand prajim cafea.

– ati putea spune, ”interesat, si ce inseamna asta…”

– raspunsul nostru este ”intalnirea dintre natura, arta si tehnologie”

Natura care este insotita de munca continua a fermierului in plantatiile de cafea, pentru a ingriji arborii si a obtine aromele si gusturile

Arta prajirii care este formata din simturi, miros, auz, vaz. Bunicul spunea ca ciocnitul paharelor se intampla in timpul unui discurs pentur a ajuta toate simturile, completand experienta bautului. In cazul cafelei este un pic diferit.

Cafeaua are nevoie de atentie, de iubire si afectiune in toate etapele, de la copac pana in ceasca. Cu atat mai mult in timpul prajirii. Daca pentru doar o secunda nu esti atent, poti strica iremediabil rezultatul prajirii.

Tehnologia este cea care intra in scena pentru a desavarsi munca tuturor celor care au facut posibila existenta boabelor verzi de cafea in shopurile Coffee Dive.

Prajitoarele de cafea pe care le utilizam sunt automatizate. Ceea ce inseamna ca odata programate, vor executa ciclurile de prajire la fel de fiecare data.

Pentru fiecare dintre boabele noastre de cafea, cautam profilul ideal de prajire in laboratorul central propriu. De aici se disemineaza profilele de prajire in toate locatiile Coffee Dive, pentru a urmari de fiecare data atingerea ”perfectiunii”.

Astfel putem garanta faptul ca in fiecare shop oferim acelasi gust inconfundabil pentru fiecare tip de boabe de cafea proaspat prajite.