Prepararea cafelei

Este un adevarat ritual!

Etapa finala si cea mai importanta in care ajunge o boaba de cafea, care pentru unii dintre noi este un adevarat ritual urmat cu strictete, se numeste extractie (brewing).

Indiferent de metoda de preparare (espresso, presa franceza, V60 etc) esentialul este acelasi. Ai nevoie de boabe de cafea (rasnite sau pe care le poti rasni chiar tu), peste care vei adauga apa. Ce urmeaza este simplu, apa extragand aromele din cafea.
Totusi, in functie de timpul in care apa sta in contact cu cafeaua si alte aspecte, aromele si corpul cafelei pot fi diferite:

  • Acru / Uleios
  • Dulce / Siropos
  • Amar / Slaba

Bineinteles ca va este usor sa intelegeti ca o cafea care a fost extrasa corect este doar dulce si siropoasa (nu acra, nu amara, nu uleioasa, nu slaba).

Pentru a obtine o ceasca de cafea corect extrasa, iata elementele esentiale:

  • granulatia boabelor la rasnire trebuie sa tina cont de metoda de extractie
  • calitatea apei este esentiala
  • temperatura apei difera in functie de extractie
  • este esential si raportul dintre cantitatea de cafea si cea de apa
  • la fel de important este si timpul in care se face extractia penrtru fiecare metoda in parte

La Coffee Dive, ne asiguram ca fiecare cafea pe care o oferim clientilor permite recunoasterea caracteristicilor de arome, de gust si de post gust caracteristice fiecareia dintre cafelele noastre. Va vom oferi de fiecare data o cafea dulce si siropoasa. Garantam nu numai calitatea boabelor de cafea si prospetimea acestora, dar mai presus respectarea regulii noastre de a va oferi de fiecare data o ceasca de cafea ”perfecta”.