Secretele Cafelei

DEPOZITAREA

Pentru a beneficia de aromele si gustul unei cafele proaspat prajite, este important sa fie consumata cat mai rapid, in special cafeaua care este rasnita.

Depozitati cafeaua intr-un loc umbros si rece, la distanta de surse de incalzire (un dulap in camara sau in bucatarie).

Nu depozitati cafeaua in frigider niciodata.

O regulă de baza ar fi achiziționarea unor cantități mai mici de cafea, astfel încât să nu fie nevoie să o stocați pentru o perioadă lungă de timp. Mai ales dacă cafeaua este măcinată.

 

apothikeusi coffee dive

Nimic nu poate distruge mai usor o cafea decat apa de robinet care contine clor.

99% dintr-o ceașcă de cafea este apă și de aceea o cafea proastă este rezultatul apei care are gust rau.

Ați putea folosi apă filtrată care îndepărtează clorul și îmbunătățește gustul apei.

Apa îmbuteliată nu este mai bună, deoarece este purificată de mineralele pe care le contine si care sunt responsabile pentru evidențierea anumitor aspecte de gust in ceasca de cafea.

water

Laptele cu 0% grăsime sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi se froteaza, chiar daca sunt mituri care afirma contrariul. Cu toate acestea, laptele cu continut mai mare de grasimi, produce o spumă mai groasă, mai cremoasă și mai fină decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi.

Acestea fiind spuse, laptele cu procent mai mare de grăsime interacționează mai bine cu aciditatea cafelei. Cu cât aciditatea este mai mare, cu atât cafeaua cu lapte este mai omogena.

milk

Curățarea cu atentie a echipamentului vă va permite să savurați cea mai bună cafea pe care o puteți obține cu echipamentul dvs.

Asigurați-vă că, după fiecare utilizare, curățați (și nu doar clatiti) echipamentul de extractie a cafelei de orice reziduuri de ulei (ulei de cafea).

Uleiurile care rămân în echipamentul de extractie se învechesc și se ard ajungând în ceașcă data viitoare când faceti o extractie si infuentand negativ gustul.

clean coffee machine
Preincalzirea espressorului sau a oricarui aparat de cafea, ajuta la prepararea unei cani de cafea mai bune. Acelasi lucru este valabil și pentru ceasca ta. Preincalzind ceasca, prelungiti placerea gustului, deoarece caldura din cafea nu va fi absorbita de ceasca rece.
Daca va place cafeaua filtrata, asigurati-va ca udati filtrul de hartie inainte de a adauga cafeaua, in principal pentru a elimina gustul de hartie al filtrului.
warm up cup for coffee